Tigerstyle

Ett av planetens mest vackra och kraftfulla djur är på väg att försvinna helt.  För bara 100 år sedan fanns det ca.100.000 vilda tigrar på jorden, nu är beståndet max ca. 4000 st. Det är alltså en minskning med 96% på bara 100 år.
Hörde att den största orsaken till att tigrarna försvinner är skogsskövling och tjuvjakt. Mänskliga befolkningen ökar och vilda djur och växter får ge vika och försvinner. Trädarter som skapats genom miljoner år av naturlig evolution huggs ned på bråkdelen av några minuter. Varför visas ingen respekt eller hänsyn till naturen och djuren? Dessa människor som bedriver skövling av regnskogen och tjuvjakt ger uppenbarligen blanka fan i deras handlingars följder. Ingen känsla för världen omkring eller för hur vi vill att livet på jorden ska se ut i framtiden. Leva i nuet kan ha sina fördelar men utan intuition och känslomässig kontakt med sin omvärld så är man på hal is.
Det man sår får man skörda, men om man inte sår alls och bara förstör istället så blir konsekvensen där efter och vi alla kommer får lida på ett eller annat sätt. Även om vi inte är där och gör själva smutsjobbet. Är människan något slags virus som angripit jorden? Jag bara undrar... Eller är vi för dumma eller för upptagna att orka bry oss? Känns inte som att vi är en del i det naturliga kretsloppet längre. Eller?

Orsaken till tjuvjakten på tigrar sägs vara blandannat att det i Kina finns en tro på att "mediciner" gjorda av tigerblod och nermalda tigerben botar sjukdommar som reumatism osv. Sägs till och med att tigerpenis förekommer som ett slags afrodisiakum. Tjuvjakten på tigrar genererar stora pengar för de som ägnar sig åt detta. Fatta att pengar är med i spelet om tigerns fortsatta existens. Detta gör mig fan så jävla lack! Girighetens krafter har ett starkt grepp om många mäniskor. Får människor att göra irrationella saker med kortsiktig och falsk vinning. När ska människans kollektiva medvetande vidgas och insikt bli vårat ledljus?

Vill du stödja Världsnaturfondens arbete för tigrarna?
http://www.wwf.se/fadderportalen/tiger/tigern/1130442-tiger-hotet

Tack för att du läste mitt inlägg!
//Victor
Alltomvetenskap.se

Kommentarer
Postat av: kleton

Människan har systematiskt försvunnit ur sin naturliga miljö i naturen och på köpet har många av oss aldrig kommit ihåg att vi faktist är djur själva.



Människan är offline helt enkelt, ingen connection...



Trist! Det enda man kan göra är att försöka påminna helt enkelt.

2008-08-17 @ 13:11:55
URL: http://kleton.blogg.se/
Postat av: VictOrion

Så sant som det är sagt. Tack så mycket för din bra kommentar! Peace :)

2008-08-17 @ 23:02:13
URL: http://victorion.blogg.se/
Postat av: sajberspejsdirect

hmmm. its us or the trees man. easy choice. men visst, det vore bra om vi kunde styra upp det lite smartare, vi behöver en bra natur för en bra mänsklig hälsa. vad man måste förstå är att naturen (livet på jorden) kommer inte dö, den har överlevt meteoritnedfall och en hel massa, den kommer överleva människan och dess värsta katastrofscenario också. så det miljötänkandet handlar mindre om naturen som sådan och mer om människans framtida livskvalité.



nu ska jag dricka en cappucino och investera lite pengar i omoraliska aktier såsom olja-, uran- och vapenbranschen. mähähähähä

2008-08-25 @ 02:44:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0